Programma archief15 maart 2017

Kruisbestuiving: Spreken dieren met elkaar?

Dolfijnen noemen elkaar bij hun naam. Bijen hebben dansjes waarin ze symbolisch informatie doorgeven. Prairiehonden waarschuwen elkaar voor mensen en beschrijven daarbij hun formaat en snelheid, de kleur van hun kleding, objecten die ze bij zich hebben en haarkleur. Say whut????

Lees meer

17 september 2016

After Dark in De Nacht!

De Nacht van Kunst & Kennis was al een niet te missen event, maar het feest wordt dit jaar nóg groter, want After Dark doet ook mee!

Lees meer

26 oktober 2016

Kruisbestuiving: De Aarde vanuit de Ruimte

Duurzaamheid: we begonnen pas echt te snappen waarom dat belangrijk is toen we de eerste foto van de aarde vanuit de ruimte zagen. Peter Westbroek legt uit waarom die foto eigenlijk bij iedereen op de ijskast moet hangen.

Lees meer

7 december 2016

Kruisbestuiving: Democratie voor Dieren

Ook zo gehuild bij het kijken van Bambi? Niet nodig om dan als volwassene vervolgens jagers neer te knuppelen in een strijd om dierenrechten. Je kunt ook gewoon laten zien dat democratie voor dieren eigenlijk heel normaal zou moeten zijn en helemaal in de geest van de Nederlandse wet…

Lees meer

21 september 2016

Kruisbestuiving: Cabinets of Curiosity

Hartstikke tof, zo’n exotisch opgezet beest op je kast. Vonden ze in de 17e eeuw ook al. En niet alleen omdat het er stoer uitzag, of omdat je dan een ludiek onderwerp voor je schilderijen had. De plekken met verzamelingen van bijvoorbeeld natuurhistorische objecten waren in de 17e eeuw wat Silicon Valley voor ons is!

Lees meer

29 juni 2016

Kruisbestuiving: Viva las vega!

We kennen Darwin alleen maar als die man met die baard die onze kijk op de evolutie van mens en dier voorgoed veranderde. Vreemd, vindt Norbert Peeters, want Darwin veroorzaakte ook een bijna even grote revolutie in de studie van planten!

Lees meer

30 maart 2016

Show: De Stand van het Land

Hartstikke mooi dat we nu voor plastic zakjes moeten betalen, maar zet dat ook zoden aan de dijk? Hoe gaat het nu met de natuur in Nederland?

Lees meer

31 december 2015

2016, here we come!

Benieuwd wat we in 2016 gaan doen? Wij ook! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Lees meer

30 april 2015

Op expeditie!

We gaan op avontuur! Een hele Naturalis After Dark show over expedities: de reis, de mensen, en het resultaat.

Lees meer

25 september 2015

Naturalis After Dark Festival

Save the date! Naturalis After Dark IN het hele museum, met de vetste shizzle: experimenten, flitscolleges, mini-workshops, 20PK, bandjes, dj’s, en de interessantste sprekers, van 20-02 uur!!

Lees meer

27 november 2014

Humor om te lachen

Over deze show kunnen we kort zijn, of zoals Woody Allen het ooit zei over stand up comedy: It’s the most fun you can have with your clothes on!

Lees meer

31 oktober 2014

Halloween Science Horror Night 2014

Moordneigingen, enge series met zombies erin, creepy medische instrumenten, de griezeligste automaton ooit… Ja, we laten geen kans liggen om het over gezellige onderwerpen te hebben! 31 Oktober is het weer Halloween Science Horror Night! Woehahahargh!

Lees meer

25 september 2014

How to save the world

Je bent vegetariër, je vliegt niet, je rookt niet, je hebt geen rijbewijs, je loopt als een hipster met linnen tasjes rond, je koopt alleen koffie bij dat verantwoorde winkeltje op de hoek, je plast in de douche en zet ’s avonds het knopje van de TV uit. En nog steeds gaat de wereld naar de klote. Meh. Na ons de zondvloed dan maar?

Lees meer

5 juni 2014

Nature’s Peepshow

Speciale show rondom de verschijning van het boek Darwin’s Peepshow van bioloog Menno Schilthuizen. Over zingende penissen, wetenschappers die apen laten klaarkomen, geslachtsdelen op sterk water en Groene Porno.

Lees meer

14 mei 2014

LEKKER RUIG!

OER is in: hipsters laten ruige baarden en flinke bossen schaamhaar staan, in de Oostvaardersplassen kweken we Authentieke Natuur, en TV koks willen dat kinderen zelf een varken leren slachten. Vanavond een Late Night Show RAW!

Lees meer

24 april 2014

I Like Boring Things

OMG hoe saai is dit? Een nieuwe Naturalis Late Night Show over o.a. suffe science, staycations en verveelde apen. Met bingo, een fotostrip van Ype, een filosofische column en een Spoedcursus Vervelen voor Volwassenen door Ernst-Jan Pfauth.

Lees meer