Kruisbestuiving Flitscollege: Klein nieuws is ook nieuws

Van januari tot en met juni, iedere derde woensdag van de maand, organiseren we samen met studievereniging de Leidse Biologen Club iets nieuws: Kruisbestuiving, een serie van 6 cross-over flitscolleges.

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, economen en werktuigbouwkundigen. In deze flitscollegereeks komen zes van hun aan het woord. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen zij kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

15 april Arnold van Vliet (WUR): biologie x wetenschapscommunicatie

Wetenschapscommunicatie naar een breed publiek is voor biologen nog vaak een lastig ding. Wanneer is iets nu nieuws? Wat vindt het publiek interessant, en moet je daar rekening mee houden? Volstaat het eigenlijk niet om alleen aan het eind van je onderzoeksproject een persberichtje uit te sturen? Nee, stelt wetenschapscommunicator Arnold van Vliet (WUR, onder andere bekend van websites zoals de natuurkalender.nl en muggenradar.nl) ferm. Hoe meer communicatie, hoe beter! Het stimuleert de groei van kennis, vergroot het bewustzijn over belangrijke kwesties, maakt wetenschappers geloofwaardiger en kan voor een gedragsverandering bij burgers zorgen. In dit flitscollege deelt Arnold bovendien zijn tips & tricks die ervoor zorgen dat je ook met klein nieuws de aandacht van het publiek vangt.

Praktisch

  • 15 april, van 16.30-17.00 uur. Inloop vanaf 16.15. Bar open tot 17.30 uur.
  • Toegang gratis!
  • Locatie: De Club, zaal begane grond onder in kantoorgebouw Naturalis aan de Darwinweg 4 in Leiden (aan alle kanten glas, vanaf de Darwinweg goed te zien!)