Kruisbestuiving Flitscollege: De Natuurlijke Leider

Van januari tot en met juni, iedere derde woensdag van de maand, organiseren we samen met studievereniging de Leidse Biologen Club iets nieuws: Kruisbestuiving, een serie van 6 cross-over flitscolleges.

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, economen en werktuigbouwkundigen. In deze flitscollegereeks komen zes van hun aan het woord. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen zij kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

18 februari Mark van Vugt (VU): biologie x sociale psychologie.

Elke werkplek heeft er wel een: een typisch alfamannetje. Een ‘natural born leader’. Maar word je echt geboren als leider? Wat maakt een goede of slechte leider? Waarom zijn sommigen leiders en anderen volgers? Psycholoog Mark van Vugt (VU) doet onderzoek naar de evolutionaire geschiedenis en wetenschappelijke basis van leiderschap. Hij laat zien dat we sociale dieren zijn, maar dat onder een dun laagje beschaving nog steeds de hersenen zitten van onze allereerste voorouders die op de Savanne rondliepen….

Praktisch

  • 18 februari, van 16.30-17.00 uur. Inloop vanaf 16.15. Bar open tot 17.30 uur.
  • Toegang gratis!
  • Locatie: De Club, zaal begane grond onder in kantoorgebouw Naturalis aan de Darwinweg 4 in Leiden (aan alle kanten glas, vanaf de Darwinweg goed te zien!)