Kruisbestuiving Flitscollege: Beter goed gejat, dan slecht bedacht

Van januari tot en met juni, iedere derde woensdag van de maand, organiseren we samen met studievereniging de Leidse Biologen Club iets nieuws: Kruisbestuiving, een serie van 6 cross-over flitscolleges.

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, economen en werktuigbouwkundigen. In deze flitscollegereeks komen zes van hun aan het woord. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen zij kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

20 mei Ernst-Jan Mul (EPEA): biologie x biomimicry

Duurzame producten zijn voor iedereen beter: voor gebruikers, producenten en ook nog voor het milieu. Sommige biologen roepen al jaren dat we naar de natuur zelf moeten kijken als we willen weten hoe het duurzamer kan. Maar ja, tussen droom en daad staan praktische bezwaren. Hoe kun je de natuur na-apen als alles om technologie draait? Ontwerper en biomimicry-expert Ernst-Jan Mul vertelt hoe je gereedschappen uit de natuur kunt gebruiken om productieprocessen duurzamer te maken, en laat zien tot welke producten dat nu al leidt!

Ernst-Jan Mul werkt bij EPEA, de bakermat van de Cradle to Cradle ontwerp aanpak. Daar helpt hij als Scientific Project Manager productiebedrijven om Cradle to Cradle toe te passen, onder meer door met biomimicry te werken.

Praktisch

  • 20 mei, van 16.30-17.00 uur. Inloop vanaf 16.15. Bar open tot 17.30 uur.
  • Toegang gratis!
  • Locatie: De Club, zaal begane grond onder in kantoorgebouw Naturalis aan de Darwinweg 4 in Leiden (aan alle kanten glas, vanaf de Darwinweg goed te zien!)