I Like Boring Things

‘Laat ze zich toch lekker vervelen, die rakkers, ze zijn maar zo kort jong’ is het motto van veel opvoedkundigen. Kinderen kunnen hun creativiteit verliezen als je ze niet af en toe de straat op schopt zonder tablet of telefoon in de hand. Ook volwassenen nemen steeds minder de tijd om gezapig op de bank te liggen niks doen. Maar is dat erg? Is vervelen echt nuttig? Maken saaie vakanties je gelukkig? En kunnen dieren zich eigenlijk ook vervelen? 24 april een hele Late Night Show over Andy Warhol’s favoriete tijdverdrijf: saaie dingen doen en je lekker vervelen!

Met een Spoedcursus Vervelen voor Volwassenen door Ernst-Jan Pfauth (uitgever van slow read nieuwsmedium De Correspondent en fervent blogger), een interview met Annet Louwerse (head colony manager in het BPRC) over het voorkomen van verveling onder apen in gevangenschap, een 20PK door vakantiegeluksonderzoeker Jeroen Nawijn, en een gesprekje met Naturalisonderzoeker Frank Wesselingh over saaie science. Ook vertelt kunstenaar Sander Veenhof over wat Google Glass kan betekenen voor verveelde conferentiebezoekers. Verder een fotostrip van Ype, een column van onze vaste columnist filosoof Victor Gijsbers, een filmpje van wetenschapsjournalist Bruno van Wayenburg en de twintigers van Blinde Paniek die elke Late Night Show los gaan op het thema van de avond. Presentator: Maarten Keulemans (chef wetenschap de Volkskrant).

Praktische informatie

  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur.
  • Kaartjes reserveren? Mail je naam, de datum van de show en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
  • Vooraf, in de pauze en na afloop kun je een drankje aan de bar kopen.
  • Voor deze show is een arrangement beschikbaar: voor de show, tussen 17.30 en 19.30 uur, kun je in Naturalis eten (een buffet). Dit diner, plus drie drankjes, plus toegang tot de show kost bij elkaar 30 euro per persoon. Reserveren verplicht via afterdark@naturalis.nl, deadline aanmelden 20 april. Minimum aantal deelnemers: 20. 

Saai filmpje: Andy Warhol eating a hamburger