LEKKER RUIG!

Het Nieuwe Ruig is niet alleen hip en happening in kekke hoofdstedelijke restaurants, het is een trend die je ook op andere terreinen ziet opduiken. Wetenschappers zijn opeens geen verstrooide professoren meer in stoffige kamers, maar gespierde binken die op zelfgemaakte vlotjes op slangenjacht gaan, of giftige spinnen verzamelen in het regenwoud op Borneo. Kappers en voetballers zijn bebaarde gasten met meer tatoeages dan de Yakuza. En het grootste park van Nederland, de Oostvaardersplassen, staat vooral bekend om de wegrottende lijken van grote grazers die her en der verspreid liggen. Het lijkt wel alsof we in een Bavaria reclame leven!

Voor deze Late Night Show op 14 mei hebben we allerlei stoere sprekers uitgenodigd. Topfotograaf Jimmy Nelson heeft nu een tentoonstelling in museum Volkenkunde met prachtige portretten van inheemse ‘tribes’. Maar om die te kunnen maken moest hij onder vaak barre omstandigheden werken, vreemde brouwsels drinken en gelaten accepteren dat hij door een kudde rendieren werd afgelikt. Boswachter Hans Breeveld wordt aan de tand gevoeld over het natuurbeleid van de Oostvaardersplassen. Kunstenares Jalila Essaidi demonstreert haar nieuwste werk Tree Antenna. Preparateur Bas Perdijk laat ter plekke zien hoe je een complete kip of gans (met alles er nog op en aan!) klaar kunt maken voor bereiding. Echte kerels met baarden kunnen zich ter plekke old school laten scheren door meesterbarbier Jan Heideman, met het mes op de keel. Paleontoloog Anne Schulp vertelt over zijn spannende avonturen in Jemen, waar hij naar dino’s zoekt onder begeleiding van een gewapende escorte. Filosoof Victor Gijsbers plaatst het idee van ‘de nobele wilde’ in de 21e eeuw in zijn column. De twintigers van Blinde Paniek zijn hard bezig weer een tof programmaboekje te maken voor uw plezier. Het wordt hoe dan ook weer een topavond. Reserveren? Mail dan naar afterdark@naturalis.nl.

Praktische informatie

  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur.
  • Kaartjes reserveren? Mail je naam, de datum van de show, en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
  • Vooraf, in de pauze en na afloop kun je een drankje aan de bar kopen.
  • Voor deze show is een arrangement beschikbaar: voor de show, tussen 17.30 en 19.30 uur, kun je in Naturalis eten (een buffet). Dit diner, plus drie drankjes, plus toegang tot de show kost bij elkaar 30 euro per persoon. Reserveren verplicht via afterdark@naturalis.nl, deadline aanmelden 10 mei. Minimum aantal deelnemers: 20.