How to save the world

*DEZE SHOW IS UITVERKOCHT!*

Het lijkt zo eenvoudig als je naar films kijkt als Armageddon, The Fifth Element, Men in Black, of The Avengers. Er is Een Kwaad (aanwijsbaar!) waar je een handjevol potige Good Guys op af stuurt, en binnen 180 minuten kunnen we allemaal weer opgelucht ademhalen. De praktijk is weerbarstiger. Je bent vegetariër, je vliegt niet, je rookt niet, je hebt geen rijbewijs, je loopt als een hipster met linnen tasjes rond, je koopt alleen koffie bij dat verantwoorde winkeltje op de hoek, je plast in de douche en zet ’s avonds het knopje van de TV uit. En nog steeds gaat de wereld naar de klote. Meh.  Waarom is de wereld redden zo ingewikkeld? Wat doen we verkeerd? En moeten we dus maar cynisch het bijltje erbij neergooien? 25 september kijken verschillende sprekers in deze late night show van Naturalis After Dark kritisch naar onze goedbedoelde pogingen, maar horen we ook fijne verhalen van mensen die stapje voor stapje toch het verschil proberen te maken!

Op het programma een flitscollege van kunstenares Tinkebell., een interview met Riyan van den Born (Radboud universiteit) over de passie van natuurbeschermers in heel Europa, een pecha kucha van Emily Jane Lowe-Townley over afvalloos leven, the Return of Blinde Paniekeen show ’n tell van Chocolate Makers, filmpjes van Ype en Bruno van Wayenburg, een column van huisfilosoof Victor Gijsbers en de waarheid over bijen door Koos Biesmeijer (bijen-expert en Hoofd Onderzoek & Opleiding van Naturalis). In de pauze kun je als One Night Stand de installatie Sanctuaria van Morgan Ruben Jansen op de Haar (in oktober te zien op de Dutch Design Week, maar nu al even bij ons!) bekijken, en de mini-sustainable worlds van Spruitje/Jonael van der Sloot. Die laatste zijn ook te koop: neem dan een goedgevulde beurs mee, want ze gaan weg voor prijzen tussen de 125 en 400 euro!

Presentator: Maarten Keulemans (chef wetenschap De Volkskrant).

Speciale sponsor voor deze aflevering is ASN Bank.

Praktische informatie

  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur.
  • Kaartjes reserveren? Mail je naam, de datum van de show en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
  • Vooraf, in de pauze en na afloop kun je een drankje aan de bar kopen.

Hier alvast een filmpje om je eraan te herinneren waarom de wereld überhaupt gered moet worden: