Show: Halloween Science Horror Night 2016

buy-tickets-300x240

Live talkshow met een mix van wetenschap, kunst, natuur & filosofie op maandag 31 oktober

Voor de 4e keer op rij organiseren we op maandag 31 oktober ons smeuïge jaarlijkse wetenschapsgruwelnachtje. Ja, we horen je al denken: ze moeten toch bijna door de ranzige thema’s heen zijn? Nee hoor, no worries!

Dit jaar draait alles om het duo rotting & schimmel. Met Meneer Wateetons over rottend eten. Hayley Mickleburgh (Universiteit Leiden) over ontbindende lichamen, bio-archeologie, reconstructies, en haar werk op de Body Farm in de VS. Han Wösten(Universiteit Utrecht) geeft een flitscollege over schimmels als nieuw bouwmateriaal, Bart Grob (Boerhaave) over walgelijke dingen uit de Boerhaavedepots. In de pauze wordt er live een half varken versneden door slager BBQJob. Ook is er One Night Stand: een jonge kunstenaar laat eenmalig, alleen deze avond, recent werk zien. Op 31 oktober is dat Eric Klarenbeek. Hij 3D-print ‘levende’ objecten zoals stoelen en krukjes met mycelium (een schimmel) als hoofdingrediënt. Na de pauze wordt Dorina Buda (RUG) geinterviewd over ‘dark tourism’: toeristen die plekken bezoeken die met tragedie en doodgaan worden geassocieerd (denk: Ground Zero, Auschwitz). En Vincent Merckx (Naturalis) vertelt dat schimmels de Robin Hoods van de plantenwereld kunnen zijn: schimmels stelen op sneaky wijze voedingsstoffen van de Big Guys voor kleine planten die in de schaduw staan.
Natuurlijk ook weer met fotostrips van Ype, een filosofische column van huisfilosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden), een animatie van Bruno van Wayenburg en een heerlijk gruwel-show ‘n tell met voorwerpen en mooie verhalen uit de collectie van Naturalis door Steven van der Mije, Roxali Bijmoer en Christel Schollaardt (alledrie Naturalis). 

Ook dit jaar weer een zeer toffe prijs voor wie het engst verkleed komt!

De gruwelijke feiten:
Halloween Science Horror Night
Maandag 31 oktober/Naturalis/Pesthuislaan 7 te Leiden/20.00-22.30 uur
Kaartjes kosten €11 per persoon, klik op de button hierboven of hieronder om te bestellen!

NB: tijdens de Halloween-avond is de T. rex tentoonstelling gesloten.

Kaartjes kopen voor €11 PP kan nu al, en wel hierzo!

Sfeerimpressie Halloween Science Horror Night 2015: