Halloween Science Horror Night 2015

*Deze show organiseren we samen met Sanquin!*

KOOP HIER EEN KAARTJE!

 

 

!!!!MET PRIJS VOOR DE BEZOEKER DIE HET ENGSTE VERKLEED IS!!!!

Zaterdag 31 oktober 20.00-22.30 uur

Locatie: Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden
Website: www.naturalisafterdark.nl
Kaartjes: naturalisafterdark.holyticket.com
Kaartjes kosten € 11,00 per persoon

Een live wetenschapstalkshow, alléén voor volwassenen, met interviews, flitscolleges, pechakucha, filmpjes en kunst. Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Sanquin. Thema: bloed. Met prijs voor de bezoeker in het engste Halloweenkostuum!

Zaterdag 31 oktober is het Halloween. Volgens Naturalis After Dark de ideale gelegenheid om allerlei griezelige wetenschap te presenteren op de hun jaarlijks terugkerende Halloween Science Horror Night, de engste talkshow van het jaar.Het programma belooft behoorlijk smeuïg te worden. Zo wordt horrorfilmexpert Barend de Voogd (hoofdredacteur Schokkend Nieuws) geïnterviewd over horror: wat maakt een horrorfilm eng? Moet een horrorfilm idealiter alles expliciet in beeld brengen, of juist niet? Vinden mensen overal ter wereld dezelfde horrorfilms eng?

Moleculair celbioloog Jaap van Buul (Sanquin) vertelt in een pechakucha ‘everything you always wanted to know’ over bloed. Ook fijn: een dubbele show ‘n tell met creepy stukken uit de verborgen collecties van Museum Boerhaave en Naturalis. Curator Bart Grob (Boerhaave) en collectiebeheerder Steven van der Mije (Naturalis) gaan gegarandeerd voor een kippenvel-momentje zorgen…

Bloedonderzoeker Ellen van der Schoot (Sanquin) wordt geïnterviewd over onder andere bloedtransfusies. In de 17e eeuw kregen mensen bloedtransfusies van dieren. Waarom, en hoe liep dat af? En waarom hebben we nog bloeddonoren nodig als er bloed in het lab gemaakt kan worden? Kunstenaar Bart Jansen komt langs met Orvillecopter, de vliegende kat, en een ander spectaculair werk dat we nog even geheim houden tot Halloween! En lekker: ook het antwoord op prangende bloedvragen, als had Dracula een bloedziekte? Kun je als donor ook teveel bloed geven? Word je jonger van bloed van een tiener? Verder kunnen er weer een diepzinnige column van huisfilosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden) en filmpjes op maat van animatiemakers Ype Driessen en Bruno van Wayenburg worden verwacht. Wie durft, kan bij de Groene Fee langsgaan in haar mysterieuze Absinthbar. Na afloop draait DJ Graf Takkie plaatjes tot Middernacht.

Over Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen en behandelaren te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Praktisch
De show start op zaterdag 31 oktober stipt om 20.00 uur en duurt tot circa 22.30 uur. Na afloop draait DJ Graf Takkie tot 00.00 uur plaatjes. Locatie is Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden. Kaartjes kosten 11 euro per persoon. Kaartjes kopen kan online via naturalisafterdark.holyticket.com

In de stemming komen? Filmpje!

__Sanquin_RGB_300dpi