Halloween Science Horror Night 2014

* Deze show is uitverkocht!!*

Op vrijdag 31 oktober is het Halloween! Een heerlijke gelegenheid om allerlei enge wetenschap te presenteren op onze Halloween Science Horror Night! Voor de tweede keer alweer. En zoals we burgemeester Lenferink hoorden zeggen bij de opening van de Leidse Nacht van Kunst & Kennis: ‘Alles wat voor een tweede keer plaatsvindt is een traditie’. Voilà.

Het programma van onze traditionele Halloween Science Horror Night im gruseligen Haus der Pest (BROEHHAHAHA!) belooft behoorlijk creepy te worden. De line up van de show is lekker smeuïg!

Zo komt cultuurwetenschapper Dan Hassler-Forest (UvA) in een pecha kucha vertellen waarom we maar geen genoeg kunnen krijgen van zombies op tv en in films (denk maar aan The Walking Dead, World War Z etc.). Psychiater Arne Popma (VUmc) geeft een flitscollege over moordneigingen. Wat zijn dat? Kan iedereen die krijgen? Waardoor kunnen ze veroorzaakt worden? En waarom zet de een het om in daden en de ander niet? Presentator Maarten Keulemans interviewt taalwetenschapper Niels Schiller (Universiteit Leiden) over forensische fonetiek: het identificeren van een spreker door middel van spraak- en stemanalyse. Niet eng? Wacht maar tot je hoort wat wetenschappers allemaal uit je stem kunnen afleiden, en welke misdaden ze ermee oplossen! Ook fijn: een dubbele show ’n tell met griezelige stukken uit de verborgen collecties van Museum Boerhaave en Naturalis! Curator Bart Grob (Boerhaave) en collectiebeheerder Pepijn Kamminga (Naturalis) gaan gegarandeerd voor een kippenvel-momentje zorgen… Bovendien laten we enge fragmenten zien uit horrorfilms met blood sucking vampire bats erin, en komt Peter Lina (de Fledermaus-expert van Naturalis) aan het woord om ons te verlichten: zijn we terecht zo bang voor die beestjes?

Verder kun je natuurlijk weer een diepzinnige column van huisfilosoof Victor Gijsbers verwachten, een programmaboekje van de Blinder Paniekers, en filmpjes op maat van onze geniale filmpjesmakers Ype Driessen en Bruno van Wayenburg.

Neem vooral ook een muntstuk van 2 euro mee, want in de pauze hebben we de engste automaton die je ooit gezien hebt. Bonus: je kunt hem ook nog zelf bedienen. Meer onthullen we hier niet over, want er moet wel íets een verrassing blijven! Om het feest compleet te maken hebben we dj duo Takkie Lauw gevraagd om na afloop tot spookuur Middernacht te draaien.

Oja, en 31 oktober mag je net als vorig jaar weer verkleed naar de show komen! Wie gekostumeerd verschijnt krijgt bovendien 2,50 euro korting bij de kassa. De crewleden (en hopelijk ook de sprekers) komen sowieso verkleed, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de enige bent! Bonus: theatermaker Jakop Ahlbom komt vertellen over zijn nieuwste show ‘Horror’ (met première van de trailer) en hij heeft voor degene met het engste kostuum twee vrijkaartjes voor de show in Leiden!

En een gouden tip: wacht niet te lang met reserveren! Heel veel mensen konden op 25 september niet naar binnen, omdat de avond uitverkocht was… (Ja, we zoeken naar oplossingen voor het plaatsgebrek, maar dit kan nog even duren!).

Praktische informatie 

  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur. 2,50 korting voor wie in Halloweenkostuum komt!
  • Kaartjes reserveren? Mail je naam, de datum van de show en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
  • Vooraf, in de pauze en na afloop kun je een drankje aan de bar kopen.

This creeps us out!!!