Humor om te lachen

*NB: kaartjes voor de show zijn voortaan online te koop hierrrrr!*

Over deze show kunnen we kort zijn, of zoals Woody Allen het ooit zei over stand up comedy: It’s the most fun you can have with your clothes on!

Humor is a funny thing, en dan niet funny-ha ha, maar funny-weird. Je hoort of ziet iets en je lichaam reageert op een hele vreemde manier. Zonder duidelijk doel vervormt je gezicht, buk je voorover, doe je het in je broek, en kraam je rare geluiden uit. Vinden wij een interessant fenomeen. Daarom op 27 november, de laatste show van 2014, een hele avond over wetenschap & humor!

Wat kun je in ieder geval verwachten: een interview met letterkundige Bas Jongenelen (Radboud Universiteit) over humor in de middeleeuwen. Een pecha kucha van mediawetenschapper Emiel Martens (UvA) over Geer & Goor als onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.  Een flitscollege door curator Kees Moeliker van Het Natuurhistorisch. Een column van filosoof Victor Gijsbers. Een interview met bioloog Jan van Hooff over primaten en humor. Filmpjes van Ype Driessen en Bruno van Wayenburg. Een experiment van sociaal-psychologe Disa Sauter (UvA). Een praatje door Jean Paul Keulen over natuurkunde, humor & the Big Bang Theory. Blinde Paniek. En meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor vers nieuws!

Voorafgaand aan deze avond organiseren de Vereniging van Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN), Platform Wetenschapscommunicatie (PWC) en SciCom NL een ‘Naturalis After Noon’ in de zaal over humor & wetenschapscommunicatie. Hoe doe je dat eigenlijk? Luister naar inspirerende voorbeelden uit de praktijk, kijk naar een performance en ga vervolgens zelf aan de slag met een casus onder begeleiding van ervaringsdeskundigen uit de wereld van de wetenschapscommunicatie. Sprekers o.a. Rianne ’t Hoen (winnares in 2012 van ‘Dance your PhD‘) en Edda Heinsman (redacteur bij Kennis van Nu TV). Toegang is gratis. Meer informatie over het programma en aanmelden? Klikt u maar. Aanmelden kan tot 20 november!

 

 

Praktische informatie

  • Kaartjes voor de show kunnen hierrrr online gekocht worden en kosten 10, 80 euro per persoon.
  • Voorafgaand aan de show, tussen 18.30 en 19.30 uur kun je mee eten in het restaurant van Naturalis: 15 euro voor een simpel maar lekker lopend buffet, inclusief 1 drankje. Het buffet is altijd 50% vegetarisch. Combinatiekaartje voor eten + show + drankje bij het eten + drankje in de pauze voor euro 25,80 per persoon is hierzo online te koop!
  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Alvast iets grappigs: