Show: Naturalis After Dark x Ionica

13 mei 2016/Naturalis After Dark x Ionica show/20.00 uur – ca 00.00 uur/Naturalis/Pesthuislaan 7 in Leiden

Let op: dit is een besloten avond waar je alleen naartoe kunt als je bent uitgenodigd door Ionica zelf. MAAR: we mogen van Ionica 3×2 kaartjes verloten voor Ionica/After Dark-fans. We maken 22 april of facebook bekend hoe je deze kaartjes kunt winnen!

Op 13 mei wordt wiskundediva Ionica Smeets officieel professor in de wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Joehoe! Women rule!! En voor ons is het dan ook feest, want we mogen dan in opdracht van Ionica een speciale Naturalis After Dark-show voor haar organiseren! #Glim! Wij zijn beretrots, en gaan ons stinkende best doen om er een superavond van te maken voor haar.

De avond wordt gepresenteerd door Maarten Keulemans (de Volkskrant). Op het programma staan zoals altijd filmpjes van Ype Driessen (Fotostrips.nl) en Bruno van Wayenburg, en een column van huisfilosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden). Ook doen er verschillende andere sprekers mee die allemaal iets hebben met wetenschapscommunicatie en in hun optreden antwoord geven op de vraag: wat is het grootste idee in jouw vakgebied, en op welke manier beïnvloedt dat je werk of privé-leven? Bijvoorbeeld Ineke Sluiter (Universiteit Leiden), die een flitscollege geeft. Michel van Baal (persvoorlichter en wetenschapscommunicator TU Delft) gaat in gesprek met Maarten Keulemans over what’s hot and happening in de wereld van de wetenschapscommunicatie. MacGyver wetenschapper Rolf Hut (TU Delft) verrast de bezoekers met een geeky knutselproject. Deeltjesfysicus Ivo van Vulpen (Nikhef) wordt geïnterviewd over de relatie tussen ziekenhuizen en quantumfysica, en wat zwarte gaten met ‘de grote vragen’ te maken hebben. Jos van den Broek (Universiteit Leiden) presenteert een installatie waarin kunst en wetenschap samenkomen.  Er is een sketch door cabaretier Jan Beuving en een show ’n tell door Naturalis-preparateur Becky Desjardins met de favoriete dieren van Ionica uit de collectie van Naturalis. En in de pauze en na afloop speelt Out of the Bluez, de band van de buurman van Ionica!

Het volledige programma staat binnenkort online op deze pagina.

Foto credits: Samuel van Leeuwen