Kruisbestuiving: Is duurzaamheid alleen iets voor rijke mensen?

Kort praatje van 20 minuten met 10 minuten vragen erna. Bar open!

27 september 2018, 17.15-17.45 uur, in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden. Toegang gratis!

Waarom staan laadpalen voor elektrische auto’s alleen in de betere buurten? Bestuurskundige Shivant Jhagroe (Universiteit Leiden) geeft op 27 september een flitscollege over de eco-elite.

Waarom zijn zonnepanelen, biologisch eten en duurzaam geproduceerde kleding nog steeds vaak veel duurder? Als duurzaam zijn gelijk staat aan verantwoord consumeren, dan creeer je daarmee dus meteen sociale ongelijkheid. Alleen mensen die het kunnen betalen, kunnen dan duurzaam zijn. Hoe kunnen we als samenleving ervoor zorgen dat we geen ecologische ongelijkheid tot stand brengen, en dat duurzaamheidsdenken inclusiever wordt?

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, cultuurhistorici en stedelijke ontwikkelaars. In 2018-2019 organiseren we daarom voor het vierde jaar op rij de flitscollegereeks Kruisbestuiving. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Twintig minuten praatje, tien minuten vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

We werken wederom samen met de Stadsgehoorzaal in de Breestraat in Leiden als locatie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.