Kruisbestuiving: kun je de wereld ook in je eentje redden?

Kort praatje van 20 minuten, 10 minuten voor vragen erna. Bar open!

Donderdag 25 april, 2019, 17.15-17.45 uur, in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden. Toegang gratis!

Ja, ok. In de douche plassen, afval scheiden en geen vlees eten: alle beetjes helpen. Maar je kunt in je eentje meer dan je denkt! Kunstenaar Peter de Koning kocht van zijn spaargeld de helft van een regenwoud op het eiland Mindanao, en schonk het aan de lokale bevolking. Concreet stukje Aarde gered! Betekent dit nu dat we positiever kunnen denken over de invloed van individuen op het redden van de planeet?

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, cultuurhistorici en stedelijke ontwikkelaars. In 2018-2019 organiseren we daarom voor het vierde jaar op rij de flitscollegereeks Kruisbestuiving. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Twintig minuten praatje, tien minuten vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

We werken wederom samen met de Stadsgehoorzaal in de Breestraat in Leiden als locatie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.