Kruisbestuiving: waarom worden we zo lamlendig van klimaatnieuws?

Kort praatje van 20 minuten met 10 minuten vragen erna. Bar open!

Donderdag 29 november 2018, 17.15-17.45 uur, in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden. Toegang gratis!

Waarom worden we zo apathisch van slecht klimaatnieuws, en is daar iets aan te doen? Filosofe Naomi van Steenbergen komt met Die Antwort! 

Het nieuws over klimaatverandering en de gevolgen daarvan is niet echt happy de peppie. En het gaat maar door, elke dag weer. Heel veel mensen krijgen daardoor zo’n houding van: ‘Na ons de zonvloed. Fok it, het heeft toch geen zin’. Terecht? En zo nee, kun je jezelf dan nog uit die lamlendige positie in de actiemodus denken?

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, cultuurhistorici en stedelijke ontwikkelaars. In 2018-2019 organiseren we daarom voor het vierde jaar op rij de flitscollegereeks Kruisbestuiving. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Twintig minuten praatje, tien minuten vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

We werken wederom samen met de Stadsgehoorzaal in de Breestraat in Leiden als locatie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.