Naturalis After Dark X Atlas Contact

23 augustus, 20.00 uur, Atlas Contact, Prinsengracht 911-915, Amsterdam

Ze hebben een grote bek, wonen op vuilnis, en vermoorden hun baby’s. Zware jongens, die meerkoeten! Geen vogeltje dat je ’s avonds in een donker steegje wil tegenkomen…Of hebben de beestjes last van een bad rep en valt het allemaal best mee? Remco Daalder ging op onderzoek uit en schreef er een leuk boekje over: De Meerkoet. Om te vieren dat het verschijnt, organiseren we op 23 augustus samen met Uitgeverij Atlas Contact een speciale mini Naturalis After Dark show in hun tuinhuis! Yessir, we kijken er nu al naar uit!

Het programma begint om 20.00 uur stipt met een interview met Remco Daalder over de meerkoet. Verder komt Menno Schilthuizen een flitscollege geven over urban evolution, geeft Stiggelbout Slagwerk uit Grun een demo van hun vogelgeluidenblaasinstrumenten, draagt Victor Gijsbers (Universiteit Leiden) een filosofische column voor en is er na het programma live muziek voorzien van The Common Coots. Je gastheer tijdens deze speciale mini-editie van Naturalis After Dark is Maarten Keulemans.

De toegang voor deze avond is volledig gratis, maar vanwege de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht. Aanmelden kan per mail via prnon-fictie@atlascontact.nl.