Nature’s Peepshow

Deze show is uitverkocht!

Piemel. Genotsknot. Swaffel. Middelste been. Leuter. Jaap Stam. Vraag het een willekeurige man en hij kan wel vijftig synoniemen voor het woord penis bedenken. Maar weet hij ook wat de evolutionaire oorzaak is van de enorme variatie in de vorm van geslachtsdelen van mensen en dieren? Dat de standjes die mensen bij seks kunnen innemen braafjes afsteken tegen de wilde capriolen van sommige dieren? Dat er dieren zijn met een zingende penis? En wat onze geslachtsdelen zeggen over wie we zijn en hoe we ons gedragen? Bioloog Menno Schilthuizen weet dit wel allemaal! Op 5 juni een speciale avond rond het verschijnen van zijn nieuwe boek: Darwins Peepshow. 

Op het programma staan in ieder geval een flitscollege van en een interview met Menno Schilthuizen, de column ‘Lulverhaal’ door Stephan van Duin (schreef columns voor o.a. Playboy, Kijk en NRC.Next), een flitscollege door klinisch psychologe Stephanie Both (LUMC), een ultrakort praatje met plaatje over seksueel kannibalisme bij spinnen door Jeremy Miller (Naturalis), een quiz over dierengeslachtsdelen, een speech door Peter Koomen ter ere van Menno, en filmpjes over het thema ‘geslachtsdelen’ door fotostripmaker Ype Driessen en animator Bruno van Wayenburg. In de pauze kun je naar een opwindende peep show kijken, en is het boek van Menno met korting te koop. Last but not least: kunstenaar Erik Fens gaat bij die andere evolutiebioloog, auteur Tijs Goldschmidt, een verzameling Pornovlinders ophalen die hij gemaakt heeft, om te laten zien en erover te vertellen. Nuff said. Komen!

Praktische informatie

  • Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur.
  • Kaartjes reserveren? Mail je naam, de datum van de show en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.
  • Vooraf, in de pauze en na afloop kun je een drankje aan de bar kopen.

Hier alvast een trailer van Menno’s boek: