Op expeditie!

Live talkshow voor volwassen, gepresenteerd door Maarten Keulemans (de Volkskrant) met een mix van wetenschap, natuur, filmpjes, filosofie en kunst.

*Deze Naturalis After Dark show organiseren we samen met SBNO*

Kaartjes? Klik hierrrrr!

In Naturalis gaan onderzoekers nog geregeld ‘op expeditie’.  Om dino’s op te graven, om te duiken naar nieuwe soorten, om urenlang in een hinderlaag te liggen om een bijna uitgestorven vliegje te fotograferen. Bikkels zijn het. En oh oh, wat klinkt het allemaal heerlijk exotisch en spannend in de oren van ons simpele kantoormensen! In deze Naturalis After Dark show gaat het daarom over de spannende avonturen, de mensen, de ontberingen, en het resultaat.

Op het programma: een interview met paleontoloog Anne Schulp (Naturalis) over de T. rex expeditie, flitscollege door sterrenkundige Ivo Labbé (Universiteit Leiden) over de ontdekkingsreis van de Hubble, green screen actie met Blinde Paniek, flitscollege door etnobotaniste Tinde van Andel (Naturalis/WUR) over de St. Eustatius expeditie, show ’n tell met plantwetenschapper Leo Marcelis (WUR) over Mars-one en groente kweken op Mars, column van huisfilosoof Victor Gijsbers (Universiteit Leiden), fotostripfilmpjes van Ype Driessen en animatie door Bruno van Wayenburg. And more is yet to come!

Filmpje!

Recent kwam Naturalis in het nieuws met De Schelp: een schelp uit de collectietoren waarop krassen stonden gemaakt door de eerste mensen, een half miljoen jaar geleden. Die schelp is door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Eugène Dubois opgegraven en in de collectie van Naturalis terechtgekomen. Er is ook een film over Dubois gemaakt. Hier een trailer met Redmond O’Hanlon:

 

Praktische informatie

Kaartjes voor de show kunnen online gekocht worden en kosten 11 euro per persoon, inclusief 1 drankje in de pauze. Klik hier!

Voorafgaand aan de show, tussen 18.30 en 19.30 uur kun je mee eten in het restaurant van Naturalis: 15 euro voor een simpel maar lekker lopend buffet, inclusief 1 drankje. Het buffet is altijd 50% vegetarisch. Combinatiekaartje voor eten + show + drankje bij het eten + drankje in de pauze voor euro 26 per persoon is ook binnenkort online te koop, en wel hier.

Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.