Tot de lippen

*Deze show organiseren we samen met onze partner Ruimte voor de Rivier/Rijkswaterstaat*

Kaartjes zijn hierrrr te koop!

Als je naar films kijkt als 2012, of The Day After Tomorrow dan slaat de schrik je steeds weer om het hart: OMG, als een stad die niet eens aan de kust ligt al zomaar door een tsunami kan overstromen, hoe zit het dan wel niet met Nederland??? Nou, goeie vraag! Het lijkt wel alsof voor alles gezorgd wordt in ons landje, en we niks hoeven te vrezen, maar dat kan vies tegen vallen als we niet wat meer aandacht aan de rol van water gaan besteden. Zo hadden we in 1995 bijna een watersnoodramp, een paar jaar geleden brak een uitgedroogde dijk bijna door, en vorig jaar kon je met een bootje door de straten varen na keiharde zomerregens. Niet zo best dus. But have no fear, we zijn nog steeds het land met de beste en meeste kennis op watergebied. In de show van 4 juni gaan we het dus over water hebben, en komen de interessantste sprekers op dit terrein aan het woord!

Minister Melanie Schultz van Haegen wordt geïnterviewd over ons waterbewustzijn in relatie tot onze veiligheid. Henk Ovink, net benoemd tot Watergezant der Nederlanden, geeft een flitscollege over de Dutch Approach op watergebied, en schetst onze geschiedenis, de invloed van het klimaat en de stand van zaken in een notendop. Designer Daan Roosegaarde maakt een videoboodschap -speciaal voor ons!- over een spannend nieuw waterproject waar hij mee bezig is.

Je kunt met allerlei water-props foto’s van jezelf maken: als je ze op twitter of instagram zet met #onswaterNAD dan worden ze ter plekke door de Instabox van Onswater uitgeprint! Van Berry van der Hoorn (Naturalis) krijgen we meer te horen over het nieuwste van het nieuwste: een technologie om DNA in water te scannen. Juist, en wat moeten we daarmee? Je hoort het op 4 juni!

OneWorld Water laat filmpjes zien en doet iets ludieks in de pauze. Ook in de pauze: interessant werk van de designers Anne van Galen en Fien Dekker waarin regen centraal staat.  Bioloog Roy Erkens geeft een 20PK: kunnen we misschien kieuwen ontwikkelen, als we later misschien toch in Waterwold terecht komen? Een interview met taalwetenschapper Truus Kruyt over water & onze taal (hebben wij 40 woorden voor regen? Spreken we anders dan mensen in droge gebieden?). Collectiebeheerder Steven van der Mije heeft weer een fijne selectie gemaakt uit het depot van Naturalis en laat weer een paar mooie dieren zien. Natuurlijk zijn onze vaste gasten weer van de partij: een column van huisfilosoof Victor Gijsbers, en animaties van Ype Driessen en Bruno van Wayenburg.

En omdat we van een feestje houden en dit de laatste show voor de zomer is komt souljazzpopdanceband Electric Love een paar liedjes spelen na afloop zodat we kunnen dansen!

Praktische informatie

Kaartjes voor de show kunnen online gekocht worden en kosten 11 euro per persoon, inclusief 1 drankje in de pauze. Klik hier!
Deze show vindt plaats in Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden, van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

logo RvR. wanneer je kopieert dan zonder kader (1)