Wandeling met wetenschappers: Erik Smets

Exclusieve rondleidingen voor Volkskrant Inclusief door toponderzoekers van Naturalis langs hun favoriete stukken in het museum!

*DEZE WANDELING IS HELAAS UITVERKOCHT!*

Een bezoek aan Naturalis wordt zo wel heel bijzonder! Speciaal voor Volkskrant Inclusief organiseert Naturalis After Dark rondleidingen door het museum met topwetenschappers van Naturalis Biodiversity Center. Zij vertellen je enthousiast over de geschiedenis van Naturalis, over de activiteiten van de onderzoeksafdeling en over hun favoriete stukken in het museum. Door de ogen van deze onderzoekers leer je de collectie van Naturalis van een heel andere kant kennen. Na de rondleiding kun je het museum natuurlijk zelf verder verkennen.

Zondag 5 april Erik Smets

13.30-14.30 uur
De Vlaamse Erik Smets is wetenschappelijk directeur Onderwijs & Talentontwikkeling van Naturalis en wetenschappelijk directeur van de Leidse Hortus Botanicus. Lesgeven is een passie van hem en elk jaar ziet hij uit naar zijn colleges aan de Universiteit Leiden. Erik is expert in de evolutie van bloeiende planten en is gebiologeerd door de ontwikkeling van bloemknopjes tot volwassen bloemen.

Praktische informatie

  • Deze rondleidingen zijn alleen voor volwassenen, in het Nederlands, eenmalig en uniek;
  • Aan elke rondleiding kunnen maximaal 15 mensen deelnemen;
  • Kosten: een toegangskaartje voor Naturalis (te koop aan de kassa of online op www.naturalis.nl), de rondleiding zelf is gratis (normaal 60 euro per groep);
  • Reserveren verplicht: klik hier en kijk op de website van Volkskrant Inclusief hoe dat moet;
  • Start rondleiding: 13.20-13.30 uur verzamelen bij de garderobe van Naturalis, ingang Pesthuislaan 7 in Leiden. Hier worden alle deelnemers opgehaald door de rondleider.