Wandeling met wetenschappers: Frank Wesselingh

Exclusieve rondleidingen voor Volkskrant Inclusief door toponderzoekers van Naturalis langs hun favoriete stukken in het museum!

Een bezoek aan Naturalis wordt zo wel heel bijzonder! Speciaal voor Volkskrant Inclusief organiseert Naturalis After Dark rondleidingen door het museum met topwetenschappers van Naturalis Biodiversity Center. Zij vertellen je enthousiast over de geschiedenis van Naturalis, over de activiteiten van de onderzoeksafdeling en over hun favoriete stukken in het museum. Door de ogen van deze onderzoekers leer je de collectie van Naturalis van een heel andere kant kennen. Na de rondleiding kun je het museum natuurlijk zelf verder verkennen.

Zondag 15 maart Frank Wesselingh
Kies je favoriete begintijdstip: 13.30-14.00 uur, 14.00-14.30 uur, of 14.30-15.00 uur

Frank Wesselingh is fossiele schelpen-expert. Zeven jaar geleden deed hij met collega-archeologen een bijzondere ontdekking in de collecties van Naturalis: op een fossiele schelp van bijna een half miljoen jaar oud ontdekten ze een geometrisch krassenpatroon. De schelp komt van Java, uit dezelfde laag grond waarin ooit een voorouder van de mens, de Homo erectus, voor het eerst is gevonden. Na zeven jaar hadden de onderzoekers hun onderzoek rond; het verscheen december vorig jaar in het tijdschrift Nature. De schelp, en ook andere schelpen uit dezelfde laag laten zien dat de oeroude Javamens erg handig en intelligent was.

Praktische informatie

  • Deze rondleidingen zijn alleen voor volwassenen, in het Nederlands, eenmalig en uniek;
  • Aan de rondleidingen van Frank kunnen maximaal 20 mensen deelnemen;
  • Kosten: een toegangskaartje voor Naturalis (te koop aan de kassa of online op www.naturalis.nl), de rondleiding zelf is gratis (normaal 60 euro per groep);
  • Reserveren verplicht: klik hier en kijk op de website van Volkskrant Inclusief hoe dat moet;
  • Start rondleidingen: steeds 10 minuten voordat de rondleiding begint verzamelen bij de garderobe van Naturalis, ingang Pesthuislaan 7 in Leiden. Hier worden alle deelnemers opgehaald door een medewerker van Naturalis.