Wandeling met wetenschappers: Koos Biesmeijer

Exclusieve rondleidingen voor Volkskrant Inclusief door toponderzoekers van Naturalis langs hun favoriete stukken in het museum!

*DEZE WANDELING IS HELAAS UITVERKOCHT!*

Een bezoek aan Naturalis wordt zo wel heel bijzonder! Speciaal voor Volkskrant Inclusief organiseert Naturalis After Dark rondleidingen door het museum met topwetenschappers van Naturalis Biodiversity Center. Zij vertellen je enthousiast over de geschiedenis van Naturalis, over de activiteiten van de onderzoeksafdeling en over hun favoriete stukken in het museum. Door de ogen van deze onderzoekers leer je de collectie van Naturalis van een heel andere kant kennen. Na de rondleiding kun je het museum natuurlijk zelf verder verkennen.

Zondag 24 mei Koos Biesmeijer
13.30-14.30 uur
Koos Biesmeijer is behalve hoofd onderzoek van Naturalis ook bijenonderzoeker. Hij weet echt alles van bestuivers en bestuiving. And with great knowledge comes great responsibility: Koos is van mening dat wetenschap van nut moet zijn voor de samenleving, en dat je als wetenschapper moet zorgen dat je kennis beleidsmakers bereikt. Zelfs als je onderzoek over iets kleins als hommels gaat, kan dat nog van grote betekenis zijn voor ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en landbouw.

Praktische informatie

  • Deze rondleidingen zijn alleen voor volwassenen, in het Nederlands, eenmalig en uniek;
  • Aan elke rondleiding kunnen maximaal 15 mensen deelnemen;
  • Kosten: een toegangskaartje voor Naturalis (te koop aan de kassa of online op www.naturalis.nl), de rondleiding zelf is gratis (normaal 60 euro per groep);
  • Reserveren verplicht: klik hier en kijk op de website van Volkskrant Inclusief hoe dat moet;
  • Start rondleiding: 13.20-13.30 uur verzamelen bij de garderobe van Naturalis, ingang Pesthuislaan 7 in Leiden. Hier worden alle deelnemers opgehaald door de rondleider.