Wandeling met wetenschappers: Steven van der Mije

Exclusieve rondleidingen voor Volkskrant Inclusief door toponderzoekers van Naturalis langs hun favoriete stukken in het museum!

Een bezoek aan Naturalis wordt zo wel heel bijzonder! Speciaal voor Volkskrant Inclusief organiseert Naturalis After Dark rondleidingen door het museum met topwetenschappers van Naturalis Biodiversity Center. Zij vertellen je enthousiast over de geschiedenis van Naturalis, over de activiteiten van de onderzoeksafdeling en over hun favoriete stukken in het museum. Door de ogen van deze onderzoekers leer je de collectie van Naturalis van een heel andere kant kennen. Na de rondleiding kun je het museum natuurlijk zelf verder verkennen.

Zaterdag 7 maart Steven van der Mije
13.30-14.30 uur
Steven van der Mije is hoofd collectie van alle gewervelde dieren behalve de insecten en fossielen. Misschien wel de meest imposante collectie van Naturalis! Daarnaast is hij coördinator van het walvissnijteam. Het walvissnijteam is verantwoordelijk voor het ontleden van alle aangespoelde walvissen aan de Nederlandse kust. Hierdoor leren we iedere keer weer meer over deze fascinerende dieren

Praktische informatie

  • Deze rondleidingen zijn alleen voor volwassenen, in het Nederlands, eenmalig en uniek;
  • Aan elke rondleiding kunnen maximaal 15 mensen deelnemen;
  • Kosten: een toegangskaartje voor Naturalis (te koop aan de kassa of online op www.naturalis.nl), de rondleiding zelf is gratis (normaal 60 euro per groep);
  • Reserveren verplicht: klik hier en kijk op de website van Volkskrant Inclusief hoe dat moet;
  • Start rondleiding: 13.20-13.30 uur verzamelen bij de garderobe van Naturalis, ingang Pesthuislaan 7 in Leiden. Hier worden alle deelnemers opgehaald door de rondleider.